Sapete bene che sono una
Nel pomeriggio io e la mia adoratissima figlia ci siamo cimentate nella preparazione di muffin con cioccolato e banane. Una vera squisitezza.
Vi do la ricetta per 12 muffin perchè vale proprio la pena provarli.
Ingredienti
• 220 g di farina
• 100 g di zucchero
• 5 g di lievito per dolci
• 5 g di bicarbonato
• 3 g di sale
• 1 uovo
• 120 ml di olio di semi
• 120 ml di yogurt bianco
• 5 ml di estratto di vaniglia
• 2 banane ben mature
• 125 g di gocce di cioccolato fondente
In una ciotola mescolare farina, zucchero, lievito, bicarbonato e sale. In un’altra ciotola mescolare l’uovo, l’olio, lo yogurt e la vaniglia ed aggiungere, mescolando con cura, il contenuto della prima ciotola. Aggiungere in fine le banane schiacciate grossolanamente e le gocce di cioccolato. Riempire per ¾ gli stampini per muffin precedentemente imburrati e cuocere per 25 minuti in forno a 180° C. Lasciate raffreddare bene prima di estrarre dagli stampi.
Semplice, no?
As many of you know already I’m a
As I was home early from work today my DD and I made some wonderful banana chocolate muffins. They turned out moist and delicious and made a nice Friday afternoon treat served with white tea in my vintage china.
The recipe for 12 large muffins:
Ingredients
• 1 3/4 cups all-purpose flour
• 1/2 cup white sugar
• 1 teaspoon baking powder
• 1 teaspoon baking soda
• 1/2 teaspoon salt
• 1 egg
• 1/2 cup vegetable oil
• 1/2 cup plain yogurt
• 1 teaspoon vanilla extract
• 2 ripe bananas
• 3/4 cup dark chocolate chips
In a large bowl, combine the flour, sugar, baking powder, baking soda and salt. In another bowl, combine the egg, oil, yogurt and vanilla. Stir into dry ingredients just until moistened. Fold in bananas and chocolate chips. Fill greased or paper-lined muffin cups two-thirds full. Bake at 350 degrees F for 25 minutes or until a toothpick comes out clean.
La primavera è finalmente arrivata e quindi auguro a tutte uno splendido fine settimana di sole!
Spring is finally here so I'm wishing you all a fabulous sunny weekend!
Rita
Your dishes are so lovely and those muffins look delicious. So happy they turned out well for you!!
RispondiEliminaHave a happy weekend!
xox
The muffins look yummy Rita.. thanks for the recipe! Have a wonderful weekend!
RispondiEliminaHugs,
Wanda
Wowwww...these look delicious!!...yammie...happy weekend....love from me....xxx...
RispondiEliminaA lovely post Rita,
RispondiEliminaSo very English!
the muffins look divine and i am sure taste it too.
thanks for the recipe.
have a good weekend.
val
Ciao Rita. I muffins devono essere deliziosi e lo sono anche le tue foto..
RispondiEliminaTi auguro un buon fine settimana e un buon ponte del 1° maggio.
Deborah
Hello, my blogg friend!
RispondiEliminaThank you for your visiting in my blogg and inviting me here. I was so happy to have a new visitor <3
This is so lovely blogg. So beautifull and artistic way taken fotos.I like it here!
Have a lovely sunday!
Greetings from Finland
So I clicked myself to your reader. I hope you will visit my blogg again some day <3
RispondiEliminaDearest Rita, your muffins look very delicious and your table-setting, too!!
RispondiEliminaWarm Rusty-Rose-hugs,
Traude
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Great recipes, looks so delicious:-)
RispondiEliminaThanks for stopping by and lovely comment, hugs Biljana
Your cake looks yummi. And thanks for your greeting to me.
RispondiEliminaWish you a happy day
Hugs
AnnaMaria
Yes of course dear Rita. Thanks for joining my competition. Have a great day.
RispondiEliminaAgneta
Sono passata per caso e mi è piaciuto quello che ho visto... ciao a presto lieta
RispondiEliminaCiao Rita,è pronto il thè!Accetto con piacere,poi in queste belle tazze!Che buona anche la tua torta!Baci,Rosetta
RispondiEliminaThese look so delicious. Your china and pretty silver are the perfect touch!
RispondiEliminaBeautiful pictures! Thanks for stopping by my blog and leaving a sweet comment :)
RispondiEliminaGreetings from Australia♥
~Pernilla
Chissà che bontà!!!!
RispondiEliminaVorrei proprio assaggiarne uno.... volevo dirti che nei barattolini c'era del semplice budino al pistacchio con biscotti al cioccolato, ed avevo chiuso il barattolino con un altro biscotto...
buona giornata
Marina