venerdì 27 aprile 2012

SWEET TREAT

Carissime,
Sapete bene che sono una bravissima   pessima cuoca ma in realtà mi piace cucinare dolcetti semplici che possano allietare il difficile palato della mia figlia adolescente con delle sane merende fatte in casa. I muffin si prestano bene essendo facili da preparare ed anche abbastanza veloci … ebbene lo confesso: odio trovarmi poi con la cucina ingombra di ciotole, piatti, utensili da lavare e riporre…


Nel pomeriggio io e la mia adoratissima figlia ci siamo cimentate nella preparazione di muffin con cioccolato e banane. Una vera squisitezza.
Vi do la ricetta per 12 muffin perchè vale proprio la pena provarli.
Ingredienti
• 220 g di farina
• 100 g di zucchero
• 5 g di lievito per dolci
• 5 g di bicarbonato
• 3 g di sale
• 1 uovo
• 120 ml di olio di semi
• 120 ml di yogurt bianco
• 5 ml di estratto di vaniglia
• 2 banane  ben mature
• 125 g di gocce di cioccolato fondente


In una ciotola mescolare farina, zucchero, lievito, bicarbonato e sale. In un’altra ciotola mescolare l’uovo, l’olio, lo yogurt e la vaniglia ed aggiungere, mescolando con cura, il contenuto della prima ciotola. Aggiungere in fine le banane schiacciate grossolanamente e le gocce di cioccolato. Riempire per ¾ gli stampini per muffin precedentemente imburrati e cuocere per 25 minuti in forno a 180° C. Lasciate raffreddare bene prima di estrarre dagli stampi.
Semplice, no?


As many of you know already I’m a  wonderful  very bad cook, this I must admit, but whenever in the mood I like to bake easy peasy cakes to please my picky and fussy teenage daughter with genuine home-made snacks. Not an easy task, but I have learned from experience that muffins are exactly what I need as they are quite easy and quick to make and require very little work afterwards. I hate to then have my kitchen full of dirty utensils by the dozens needing to be washed and put back where they belong.
As I was home early from work today my DD and I made some wonderful banana chocolate muffins. They turned out moist and delicious and made a nice Friday afternoon treat served with white tea in my vintage china.
The recipe for 12 large muffins:


Ingredients
• 1 3/4 cups all-purpose flour
• 1/2 cup white sugar
• 1 teaspoon baking powder
• 1 teaspoon baking soda
• 1/2 teaspoon salt
• 1 egg
• 1/2 cup vegetable oil
• 1/2 cup plain yogurt
• 1 teaspoon vanilla extract
• 2 ripe bananas
• 3/4 cup dark chocolate chips


In a large bowl, combine the flour, sugar, baking powder, baking soda and salt. In another bowl, combine the egg, oil, yogurt and vanilla. Stir into dry ingredients just until moistened. Fold in bananas and chocolate chips. Fill greased or paper-lined muffin cups two-thirds full. Bake at 350 degrees F for 25 minutes or until a toothpick comes out clean.


Le foto non sono un granché: mi sono divertita a pasticciare con PicMonkey che è un ottimo strumento g.r.a.t.u.i.t.o. ma ancora è pieno di misteri per me. Non che di solito le mie foto siano migliori... ma non è male come scusa!!!
The photos didn't turn out that great. not that they turn out that amazing usually, but I messed up with PicMonkey today and still need to figure out how to make the best out of it. How's that for an excuse for posting ugly pics?????











La primavera è finalmente arrivata e quindi auguro a tutte uno splendido fine settimana di sole!

Spring is finally here so I'm wishing you all a fabulous sunny weekend!
Rita

17 commenti:

  1. Your dishes are so lovely and those muffins look delicious. So happy they turned out well for you!!

    Have a happy weekend!
    xox

    RispondiElimina
  2. The muffins look yummy Rita.. thanks for the recipe! Have a wonderful weekend!
    Hugs,
    Wanda

    RispondiElimina
  3. Wowwww...these look delicious!!...yammie...happy weekend....love from me....xxx...

    RispondiElimina
  4. A lovely post Rita,
    So very English!
    the muffins look divine and i am sure taste it too.
    thanks for the recipe.
    have a good weekend.
    val

    RispondiElimina
  5. ciao Rita, è splendido il tuo servizio da the!
    buon 1 maggio dal blog un truciolo valeria

    RispondiElimina
  6. Ciao Rita. I muffins devono essere deliziosi e lo sono anche le tue foto..
    Ti auguro un buon fine settimana e un buon ponte del 1° maggio.

    Deborah

    RispondiElimina
  7. Hello, my blogg friend!
    Thank you for your visiting in my blogg and inviting me here. I was so happy to have a new visitor <3
    This is so lovely blogg. So beautifull and artistic way taken fotos.I like it here!
    Have a lovely sunday!
    Greetings from Finland

    RispondiElimina
  8. So I clicked myself to your reader. I hope you will visit my blogg again some day <3

    RispondiElimina
  9. Dearest Rita, your muffins look very delicious and your table-setting, too!!
    Warm Rusty-Rose-hugs,
    Traude
    ☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼

    RispondiElimina
  10. Great recipes, looks so delicious:-)
    Thanks for stopping by and lovely comment, hugs Biljana

    RispondiElimina
  11. Your cake looks yummi. And thanks for your greeting to me.
    Wish you a happy day
    Hugs
    AnnaMaria

    RispondiElimina
  12. Yes of course dear Rita. Thanks for joining my competition. Have a great day.
    Agneta

    RispondiElimina
  13. Sono passata per caso e mi è piaciuto quello che ho visto... ciao a presto lieta

    RispondiElimina
  14. Ciao Rita,è pronto il thè!Accetto con piacere,poi in queste belle tazze!Che buona anche la tua torta!Baci,Rosetta

    RispondiElimina
  15. These look so delicious. Your china and pretty silver are the perfect touch!

    RispondiElimina
  16. Beautiful pictures! Thanks for stopping by my blog and leaving a sweet comment :)
    Greetings from Australia♥
    ~Pernilla

    RispondiElimina
  17. Chissà che bontà!!!!
    Vorrei proprio assaggiarne uno.... volevo dirti che nei barattolini c'era del semplice budino al pistacchio con biscotti al cioccolato, ed avevo chiuso il barattolino con un altro biscotto...
    buona giornata
    Marina

    RispondiElimina