domenica 20 gennaio 2013

IL THE' DELLE CINQUE / WINTER AFTERNOON TEA

Sognando l'arrivo della primavera, complice il tempo piovoso ed uggioso questo pomeriggio io e la mia adoratissima figlia abbiamo infornato dei biscottini dal sapore ancora tipicamente invernale e ci siamo regalate un delizioso thè pomeridiano allestendo la tavola di tutto punto con un tocco ancora festivo.
Pur non condividendo la mia passione per la porcellana, mia figlia mi asseconda e sovente elargisce saggi consigli quando si tratta di scegliere una tazza piuttosto che un'altra e le piace persino assaporare il suo thè nelle migliore porcellana accompagnato da qualche dolcetto.
La adoro!

Dreaming of spring, favored by the dreary rainy weather DD and I baked some typically winter-y cookies today and treated ourselves to a lovely afternoon tea by setting our table with some of our finest mismatched vintage gilded  china that I use during the holiday period or for special occasions to add that little festive touch.
Although she doesn't share my passion for china my sweet daughter supports me and often times gives me wise advice when it comes to buying a new cup or a teapot. And what's more she even enjoys sipping her tea from fine china accompanied by delicious tea time goodies.
So that's what our Sunday afternoon was all about!

 
 
 
 
 



Ecco la ricetta dei biscottini allo zenzero e cannella. Una vera delizia.
L'ho trovata tempo fa nel web ma purtroppo non riesco a rintracciare la fonte. Se qualcuno di voi ne conoscesse la fonte vi pregherei di segnalarmela per poterla indicare qui. 

INGREDIENTI:
-180 g di zucchero di canna;
- 55 g di zucchero semolato;
- 180 g di burro;
- 7 g di cannella in polvere;
- 5 g di zenzero;
- 1 uovo;
- 10 ml di latte;
- 370 g di farina;
- 5 g di lievito per dolci;
- 1 pizzico di sale.

Lavorate i due tipi di zucchero insieme al burro, la cannella, lo zenzero e il sale.
Sbattete leggermente l'uovo in un piatto e versatelo a filo, aggiungete il latte e infine la farina e il lievito.
Quando l'impasto è ben amalgamato, formate una palla e avvolgetela con la pellicola.
Fate riposare in frigo per circa 30 minuti.
A questo punto stendete l'impasto con il mattarello su un piano leggermente infarinato. Ritagliate i biscotti con lo stampino, passateli nello zucchero di canna e trasferite sulla teglia rivestita di carta da forno.
Fate cuocere in forno preriscaldato a 175 °C per circa 20 minuti.





Auguro una felice settimana a tutte!
Wishing you a most pleasant new week!
 
XOXO Rita
 
 
Linking up with:
Cozy Little House: Tweak it Tuesday
Bernideen's Tea Time Blog: Friends Sharing Tea


20 commenti:

  1. Hello Rita.....nice cookies.......lovely week darling......here it is colddddddd....and lots of snow......i am glad that i do not have to work today......maybe i will bake cookies later today.....love Ria...xxx...

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  2. Wow wow wow...che tea elegante!!! Senti,ma se tua figlia si stufa...posso venire io???
    Magari...
    ciao Lieta

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  3. Elegantissima la tua tavola per il thè..!!
    anche io mi sono cimentata in questa ricetta per biscotti...
    saluti
    Elisa

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  4. Che bello poter condividere con chi ami una grande passione..La tavola è splendida!
    Buona giornata, a presto.
    Deborah

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  5. What a lovely table setting! Adorable!

    I especially love the tea strainer! Sooo beautiful!

    Best wishes an love from
    Flisan

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  6. Que bellisimo Rita.. Malto elegante ..
    I love your china ware..its beautiful.
    You had a lovely afternoon tea with DD.. that is so nice.
    The cookies look splendid.. thank you for sharing ..
    super post
    I love your side photos.. soft and delicate.
    best wishes
    val xxx
    ciao

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  7. Very sweet, beautiful tea service!

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  8. Love your sweet teapot! Beautiful table setting:) http://www.sewsweetvintage.com/2013/01/sweet-heart-pillow-upcycle.html

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  9. Lovely, elegant and quaint, Love that gold polkadot teapot, so adorable.
    Blessings, Nellie

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  10. such a pretty setting, rita! LOVE the strainers!

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  11. Lovely tea setting! It is an usual tea service, and such gorgeous silver things to go with it all. Really pretty! The cookies look mouth watering!
    Snow greetings from Jacoba

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  12. Thank you for stopping by my blog and for your nice comments. I also share your enjoyment of pretty china and tea time. I have in mind to do a post using some of my tea things.

    Betty

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  13. Hola Rita: Encantada de conocerte. Me ha hecho mucha ilusión tu visita. Yo me quedo por aquí a conocer tu blog. Saludos, Blanca

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  14. Very pretty table, Rita! I love your dish pattern and the cookies look delicious.

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  15. Such a pretty post! The cookies look wonderful. You have gorgeous china. I especially love the teapot!

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  16. Hallå!
    What a nice blog you have!!!
    Lovely....
    Hugs Sofia

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  17. What a lovely post...and that tea strainer is gorgeous!

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  18. That teaset is really pretty - the silver strainer and other antique eccouterments are really beautiful. I am so pleased that you linked to my blog party. Friday I have another party called "Open House" which is all about home things...

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  19. Hi Rita! Thank you so much for your lovely greeting at my blog. I was so glad that you found mine when there is so many different blogs out there. That made it possible for me to fint your blog as well, and I am so impressed with the beautiful photos you take! Romantic and delicate, and beautiful items that you display! I wish you and your family a wonderful weekend! Lots of hugs;)Gry

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  20. The location is fantastic,attractive and I say no more ... I love places that recall times past. Good luck to both.
    complementi d'arredo

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